Vraag via info@adexpo.nl de prijslijst per 1-7-2023 in Excel aan met het laatste nieuwe design meubilair!

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze missie!

Bij ons staat de mens centraal. We voelen veel verantwoordelijkheid voor onze medewerkers en we hechten veel waarde aan een eerlijke en transparante samenwerking met onze partners en leveranciers. Binnen de organisatie zijn duurzaamheid, gezondheid en veiligheid steeds belangrijker geworden. De afgelopen tijd hebben we gebruikt om de focus te leggen op duurzamer opereren.

Download Duurzaamheidsrapport

S995

De belangrijkste actiepunten op het gebied van duurzaamheid binnen ons bedrijf zijn:

01

1. Milieuvriendelijkheid

Vermindering van emissies, afvalproductie en energieverbruik in het hele bedrijf.

02

2. Sustainable Sourcing

Inkopen van grondstoffen en materialen uit meer duurzame bronnen. Hierbij wordt gelet op de selectie van specifieke leveranciers.

S995 Side
03

3. Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Bevordering van een rechtvaardige werkomgeving op basis van internationaal erkende mensenrechten

04

4. Economische groei

Waarde creëren door innovatieve producten en diensten die ecologisch en duurzaam zijn

Adexpo 9824crop

Reparatie

Ons meubilair kan bijna onbeperkt worden gebruikt en zo besparen we dus op het gebruik van grondstoffen en verontreinigende emissies tijdens de productie. In de reparatiewerkplaats onderhouden en repareren wij elk item, zodat het er elke keer gloednieuw uitziet wanneer het meubilair aankomt op een nieuwe locatie. Daarnaast worden alle terugkerende meubels grondig schoongemaakt in ons magazijn en beschikken we over een eigen logistiek proces dat constant geoptimaliseerd wordt. 

Verder kiezen we structureel voor milieuvriendelijke middelen en materialen. Ook houden we onze bedrijfsprocessen scherp in het oog en zoeken we voortdurend naar kansen voor de verdere verduurzaming van onze organisatie en onze processen.

Duurzaamheid

Adexpo 37

Transport

Waar we echter niet omheen kunnen is het transport. De uitstoot van verontreinigende stoffen zoals stikstofmonoxide, koolstof, koolmonoxide en vele andere verontreinigende stoffen vormt een immens probleem. Voor ons is het in ieder geval reduceren van schadelijke stoffen de hoogste prioriteit. Dit gebeurt op de volgende manieren: Het meubilair wordt direct vervoerd naar de evenementen en beurzen. Hierbij wordt altijd de kortste route gekozen. De voertuigen die we gebruiken, komen altijd overeen met de vereiste emissienormen en de kleine voertuigen die we gebruiken worden stilaan vervangen door elektromobiliteit.

Assortiment

Bij het verpakken van onze meubels voor transport wordt ook gedacht aan duurzaamheid. Alle gebruikte verpakkingen zijn herbruikbaar. Ook de houten pallets zijn van gecertificeerde en duurzame teelt. De rekfolie is gemaakt van 75% gerecycled plastic en de zogenaamde eco-folie die we gebruiken is 100% recyclebaar. Bij het kiezen van ons assortiment speelt duurzaamheid altijd een belangrijke rol. Al onze meubels halen we uitsluitend uit Europa, zodat de meubels altijd voldoen aan strikte eisen met betrekking tot duurzame productie.

BK990

Leveranciers

Ook bezoeken we regelmatig onze grootste leveranciers. Dit doen we om een beter beeld te krijgen van de fabricageprocessen. Zo begrijpen we beter waarop de certificaten van onze leveranciers gebaseerd zijn. Gerecyclede materialen van onze meubelstukken gaan ook een steeds belangrijkere rol spelen. We hebben besloten om ervoor te zorgen dat de komende jaren 50% van ons assortiment bestaat uit gerecyclede materialen. Daarom zijn we erg blij met de LJ collectie van DeVorm die we verhuren. Deze meubelstukken zijn niet alleen gemaakt van gerecyclede PET-flessen en gerecycled staal, ze zijn zeer stevig en stapelbaar, wat ervoor zorgt dat ze ook gemakkelijk te vervoeren en op te bergen zijn. Zie hier de collectie.