Design
Merken

Een overzicht van A t/m Z welke design merken Adexpo verhuurt

Wij kiezen ervoor om uitsluitend met merken te werken waarvan de meubels in Europa worden vervaardigd. Dit verzekert ons dat de producten die wij verhuren zijn gemaakt van gecertificeerde en duurzame grondstoffen. De merken waar wij mee werken zijn milieubewust en ze focussen zich op de verbetering van de productie en recycling om zo de ecologische voetafdruk te verkleinen. De meubels die in onze collectie zitten zijn niet alleen van hoge kwaliteit, het is ook tijdloos en kan worden gebruikt voor veel verschillende soorten evenementen. Bovendien staan ​​al deze merken voor betrouwbaarheid, wat erg belangrijk is voor de meubilair verhuur.

Lensvelt

Lensvelt is een Nederlands designmerk dat zich richt op het creëren van functionele en innovatieve meubelstukken voor zowel de professionele als de particuliere markt. Het merk is opgericht in 1962 en heeft sindsdien samengewerkt met bekende ontwerpers om meubels te produceren die zowel tijdloos als eigentijds zijn. Het assortiment bevat stoelen, tafels, kasten en andere meubels die worden gekenmerkt door hun eenvoudige en minimalistische ontwerpen.

Moroso

Moroso is een Italiaans meubelmerk dat bekend staat om zijn innovatieve en hedendaagse ontwerpen. Het merk is opgericht in 1952 en heeft sindsdien samengewerkt met vele gerenommeerde ontwerpers om een breed scala aan meubels te produceren, waaronder banken, stoelen en fauteuils. Moroso staat bekend om zijn aandacht voor detail en vakmanschap, en gebruikt vaak onconventionele materialen om unieke en opvallende stukken te creëren.

Arper

Arper is een familiebedrijf dat sinds 1989 designmeubilair produceert. Bij het ontwerpen kijken ze naar functie, esthetiek en detail waarbij gespeeld wordt met kleur en licht.

Hun ontwerpen zijn tijdloos en daarmee is het meubilair toepasbaar in vele stijlen.

Arrmet

Al meer dan 60 jaar maakt Arrmet met passie meubilair met een eigen unieke persoonlijkheid. Dit komt doordat diverse ontwerpers met verschillende achtergronden designs maken. O.a. Note Design Studio, Welling Ludvik en Ludovica + Roberto ontwikkelden afgelopen jaren meubilair voor Arrmet. Kwaliteit en functionaliteit staan voorop.

De Vorm

Het Nederlandse bedrijf De Vorm richt zich op het benutten van de volledige levenscyclus van producten en creëren de mogelijkheid om uiteindelijk volledig te recyclen. Met vernieuwende productietechnieken wordt niet alleen duurzaam maar ook esthetisch meubilair gemaakt. Een stoel gemaakt van PET flessen.. Wie had dat gedacht?!

Enea

De ontwerpen van Enea zijn eigentijds, creatief, robuust en hebben een sterke persoonlijkheid. Sinds 1984 richt het Spaanse merk zich op het duurzaam produceren van kwalitatief hoogwaardige producten.

Fritz Hansen

Dit Deense exclusieve en internationale merk biedt een tijdloze collectie met klassieke en eigentijdse meubels. Fritz Hansen staat bekend om iconische designs zoals de Swan ™. Het meubilair is modern en past binnen luxe ontwerpen.

Gaber

Gespecialiseerd in het vormen van kunststoffen en metaalbewerking biedt Gaber moderne en praktische ontwerpen. Hiervan zijn enkele dan ook beloond met awards, waaronder de Red Dot Design Award. Dit Italiaanse merk staat bekend om vooruitstrevende maar tijdloze designs.

HAY

Het merk Hay uit Denemarken bestaat “pas” sinds 2002 maar heeft al diverse tijdloze designs op de markt gezet. Geïnspireerd door mode, kunst en architectuur bracht HAY hun eerste collectie uit op de IMM Keulen in 2003. Hun ontwerpen zijn toegankelijk, modern en passen binnen diverse stijlen.

Kartell

Sinds 1949 maakt Kartell onderscheidende ontwerpen in samenwerking met diverse ontwerpers zoals o.a. Philippe Starck en Piero Lissoni. Het bedrijf staat erom bekend vernieuwend te zijn wat betreft productiemethoden en gebruik van materialen.

Kragelund

Duurzame ontwerpen met hoog comfort en kwaliteit, dat is waar Kragelund voor staat. Een team van interne en externe designers ontwikkelen collecties die passen bij de Scandinavische origine maar tevens trendgevoelig zijn.

Lapalma

De innovatieve producten van Lapalma zijn gebaseerd op traditioneel vakmanschap in hout- en metaalbewerking. Het meubilair, o.a. ontworpen door Hee Welling, is herkenbaar en modern. Dit Italiaanse merk is milieubewust en focust zich op efficiënte productie en recycling om dit te onderstrepen.

MIDJ

MIDJ onderscheid zich door een synergie tussen technologie, vakmanschap en creativiteit. Ontwerpen voor de toekomst waar het ambachtelijke vakmanschap duidelijk in naar voren komt. Ronde vormen en zachte lijnen zorgen voor comfort. Sinds 1987 zoekt MIDJ continu naar veelzijdigheid.

Moree

Moree is gespecialiseerd in lichte meubels en accessoires voor stijlvolle interieurs. Hun producten zijn gericht op liefhebbers van een sensuele en stedelijke sfeer. Moree’s ontwerpers zijn geïnspireerd door hun liefde voor heldere vormen, innovatieve materialen en hun passie voor het spelen van licht om expressieve en tijdloze interieurs en exterieurs te creëren.

Noti

Noti heeft al 3 keer de Red Dot Design Award gewonnen en dit is niet voor niets. Hun meubilair is veelzijdig, functioneel en hebben daarnaast vaak een modulair ontwerp. De ontwerpen, gemaakt door Poolse designers zoals bijvoorbeeld Porečński en Piotr Kuchciński zijn modern en elegant.

Pedrali

Dit Italiaanse merk maakt eigentijds industrieel designmeubilair sinds 1963. Pedrali koopt gecertificeerde grondstoffen in om zo de kwaliteit te waarborgen. In samenwerking met verscheidene ontwerpers streven zij hun productfilosofie “100% made in Italy” na. Met hun ontwerpen hebben zij de afgelopen jaren awards gewonnen op het gebied van design.

Plank

Iconische designs gemaakt door toonaangevende designers zoals o.a. Konstatin Grcic, dat is waar dit Italiaanse merk voor staat. Sinds 1953 is Plank voortdurend bezig met vernieuwen. Hun designs hebben awards gewonnen de afgelopen jaren. Daarnaast maakt hun meubilair deel uit van collecties in musea, waaronder het Museum of Modern Art (MoMa) in New York en het Art Institute of Chicago.

Profim

Profim is opgericht in 1991 en maakt ergonomische ontwerpen gericht op het comfort van de gebruiker. Het design, gericht op duurzaamheid en kwaliteit, trekt de aandacht.

Segis

Het meubilair van Segis is praktisch, nodigt uit om te zitten en is concreet. Elk ontwerp wordt gemaakt vanuit het oogpunt dat het comfortabel en functioneel moet zijn waarbij het oog uiteraard ook wat wil.  Met succes, want ook dit Italiaanse bedrijf is al eens beloond met awards voor hun designs.

Softline

Dit in 1979 gestarte Deense merk creëert kleurrijke en moderne ontwerpen welke nog steeds in de eigen fabriek in Denemarken worden gemaakt. Het eigentijdse designmeubilair van Softline wordt ontworpen om multifunctioneel te zijn en passend bij de huidige trends.

Tenzo

Het Zweedse Tenzo is van origine gespecialiseerd in houten meubelen. De afgelopen jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld in een internationaal merk met trendy design meubilair. Een team van verscheidene designers werkt samen om unieke moderne ontwerpen op de markt te brengen met een Scandinavische look-and-feel.

Vitra

Vitra werkt al decennia lang samen met internationale ontwerpers zoals bijvoorbeeld Ronan & Erwan Bouroullec, maar ook Charles & Ray Eames. Het in 1953 gestarte bedrijf stelt sinds de oprichting duurzaamheid bij de designs centraal. Hiermee is een tijdloze collectie ontwikkelt met klassiekers en moderne stukken welke weten te inspireren.

Zuiver

“Het ontwerp van morgen voor het interieur van vandaag” is de filosofie van Zuiver sinds de oprichting in 2011. De laatste interieurtrends worden verwerkt in een frisse en trendy collectie. Door de duidelijke filosofie zijn de diverse meubels goed te combineren. Dit Nederlandse merk werkt samen met jong design talent waaronder APE.