Messe Frankfurt

Terug naar overzicht

Frankfurt is al zo’n 800 jaar bekend om zijn handelsbeurzen. In de Middeleeuwen kwamen kooplieden en zakenlieden bijeen in de “Römer”, een middeleeuws gebouw in het hart van de stad dat dienst deed als marktplaats; vanaf 1909 kwamen zij bijeen in de Festhalle. De eerste handelsbeurs van Frankfurt die schriftelijk werd vastgelegd, dateert van het jaar 1150, en de eerste zeer officiële herfstbeurs van Frankfurt werd op 11 juli 1240 goedgekeurd en bezegeld in een brief van keizer Frederik II.
Zo’n 90 jaar later kreeg ook de Frankfurter Lentefair zijn privilege van keizer Lodewijk IV. Vanaf dat moment werden er twee keer per jaar beurzen gehouden in Frankfurt, waarmee de basis werd gelegd voor de hedendaagse sectorplatforms van de Messe Frankfurt.

De 14e eeuw was de bloeiperiode voor de Frankfurter jaarmarkten in de Middeleeuwen, toen zij werden beschouwd als de “marktplaats van Duitsland”. Maar liefst 40.000 mensen kwamen naar de jaarbeurzen van de stad, een aantal dat groter was dan de totale bevolking van “Francofurtia” in die tijd. De geografische ligging van de stad op het kruispunt van Europa heeft haar al heel vroeg in haar geschiedenis een onbetaalbaar voordeel opgeleverd. Reeds in de Middeleeuwen betekende haar ligging op de belangrijkste Europese handelsroute – van Parijs via Frankfurt en Leipzig naar Nizjni- Met de komst van de “Gründerzeit” aan het eind van de 19e eeuw ging het de beurswereld in Frankfurt voor de wind. De belangrijkste reden hiervoor was het nieuwe type tentoonstelling voor industriële technologie. De eerste wereldtentoonstellingen in Londen (1851) en Parijs (1855) luidden het begin in van dit nieuwe type nationale tentoonstelling. Ook Frankfurt nam deel aan deze hausse: industrietentoonstellingen, kooktentoonstellingen, landbouwtentoonstellingen en de eerste autotentoonstellingen Het is de hoeksteen van de Ausstellungs- und Festhallen-Gesellschaft mbH, het in 1907 opgerichte bedrijf dat nu bekend staat als Messe Frankfurt GmbH.

Bekijk de Adexpo beursagenda voor alle beurzen in Messe Frankfurt waar wij gegarandeerd leveren.

Staat jouw event er niet bij? Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

Heb je meubilair nodig voor je beursstand, congres of evenement op de Messe Frankfurt? Wil je stoelen of tafels huren voor bijvoorbeeld de HI Europe, FI Europe, Automechanika, Achema, Light & Building of Heimtextil? Dan zit je goed bij Adexpo. Wij regelen je meubilair in Messe Frankfurt. Dat wil zeggen, we leveren het op de stand, pakken het meubilair uit en nemen de  emballage mee. Van loungemeubilair, vitrine tot aan lampen.

Wil je een congres of meeting organiseren met honderden directiestoelen, bureaustoelen, conferentiestoelen, congres stoel of bakrukken? Wij leveren het in Messe Frankfurt.

CATIFA is een van de voorbeelden van een koppelbare conferentiestoel. Een eenvoudige maar elegante stoel welke ook gekoppeld kunnen worden. De stoel is van het merk Arper, een familiebedrijf dat sinds 1989 designmeubilair produceert en zich kenmerkt door hun mensgerichte aanpak en daardoor is uitgegroeid van een lokaal meubelproductiebedrijf tot een internationaal design merk. Bij de ontwerpen kijken de designers naar de functie, esthetiek en houden oog voor detail waarbij gespeeld wordt met kleur en licht.

TRACCIA of FARO? Arrmet heeft de TRACCIA serie ontworpen. Deze heeft Adexpo ook in het gamma opgenomen echter onder de naam FARO. Hierin onderscheidt ADEXPO 3 typen meubilair, te weten stoelen TRACCIA, barkrukken TRACCIA (stoelen en barkrukken met een vast frame (met 4 poten) en in hoogte verstelbare barkrukken TRACCIA (barkrukken met een kolompoot). Arrmet maakt al meer dan 60 jaar meubilair met passie en een uniek persoonlijkheid. Men werkt samen met verschillende ontwerpers: Note Design Studio, Welling Ludvik en Ludovica + Roberto.

Adexpo heeft een compleet assortiment voor de verhuur van meubilair en overige verhuurartikelen. Laat je inspireren op onze website of neem contact met ons op. Wij kunnen je adviseren met het inrichten van je beursstand in Messe Frankfurt. Natuurlijk staan we ook klaar om geheel vrijblijvend een offerte te maken.
Benieuwd naar andere locaties waar wij regelmatig verhuurmeubilair leveren in Duitsland? Bekijk hier enkele andere beurslocaties in Duitsland! Mis je een locatie? Geen zorgen! Niet alle locaties hebben wij beschreven op onze website. Neem contact met ons op via info@adexpo.nl of 0165 57 39 39 om een offerte op maat te ontvangen.