Messe Essen

Terug naar overzicht

Met ongeveer 55 beurzen en tentoonstellingen, waaronder tien toonaangevende, behoort de Messe  Essen tot de top tien van tentoonstellingslocaties in Duitsland. Een aantrekkelijke mix van internationale, nationale en regionale vak- en consumentenbeurzen trekt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers. Messe Essen biedt exposanten de ideale omgeving om hun bedrijf te presenteren en belangrijke contacten te leggen met deskundigen, belangrijke klanten en opinieleiders.
Direct verbonden met het expositiecentrum breidt het Congress Center Essen de evenementenportefeuille uit met symposia, conferenties en uiteenlopende bedrijfsevenementen. Naast hun flexibele ruimtelijke concepten kunnen evenementenplanners ook gebruik maken van de organisatorische expertise van hun ervaren team. De Grugahalle vervolledigt de opmerkelijke verscheidenheid aan evenementmogelijkheden in Essen. Shows met internationale sterren, grote sportevenementen en toonaangevende concerten vinden hier plaats. Met deze buitengewone verscheidenheid aan evenementen en ruimtelijke flexibiliteit zet de Messe Essen de norm voor evenementenconcepten.

Meer dan een halve eeuw lang was het een magneet voor rock- en popgrootheden, van ABBA tot ZZ Top, legendarische jazzidolen als Louis Armstrong en Ella Fitzgerald, operazangers als Placido Domingo, en was het showpodium voor wereldsterren als Sammy Davis Jr, Josephine Baker, Shirley Bassey, Diana Ross, Tom Jones, Paul Anka, Johnny Cash, Joan Baez, David Bowie, Liza Minelli, B.B.King, Al Jarreau, en Tina Turner. De uitvinder van de Twist dansstijl, Chubby Checker, trad daar ook op, net als calypso koning Harry Belafonte, rock and roll pionier Bill Haley en rock super-bands als de Beatles, Rolling Stones, The Beach Boys, The Who, Genesis, en Santana. Chansonniers als Charles Aznavour, Gilbert Becaud, Reinhardt Mey, maar ook actuele pop- en comedysterren.
Het “Essen Song Days Festival” dat in september 1968 in de Grugahalle plaatsvond, wordt beschouwd als de geboorte van het rock- en popfestival. De hal werd later buiten Duitsland beroemd door een ander muziekfestival, het Rockpalast (1977 tot 1986). Entertainers als Udo Jürgens, Howard Carpendale, Joe Cocker, Elton John, Herbert Grönemeyer en Eros Ramazotti werden eeuwige lievelingen van het publiek. De lijst gaat maar door. Het was ook een internationale sportlocatie voor tennis, gymnastiek, handbal, voetbal, en fungeerde als circusring en ijsbaan. Het werd opgenomen in de tentoonstellingsactiviteiten van MESSE ESSEN, en was en is een ontmoetingsplaats voor economie, politiek en religie, maar ook voor hobby’s en vrije tijd. Een hal voor allen, zoals in de openingstoespraak werd gesteld.

Bekijk de Adexpo beursagenda voor alle beurzen in Messe Essen waar wij gegarandeerd leveren.

Staat jouw event er niet bij? Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

Heb je meubilair nodig voor je beursstand, congres of evenement op de Messe Essen? Wil je bureaustoelen of tafels huren voor bijvoorbeeld de Metpack, Security, IPM, Infratech Essen, Essen Motor Show, European Bridal Week of E- World? Dan zit je goed bij Adexpo. Wij regelen je meubilair in Messe Essen. Dat wil zeggen, we leveren het op de stand, pakken het meubilair uit en nemen de emballage mee. Van loungebank tot aan een lockerkast.

De HOST van de Italiaanse firma Pedrali is een modulair systeem uitgevoerd in ecoleder met chromen poten waarvan je een mooie loungehoek kan creëren. Het loungemeubilair van Pedrali is een modulair systeem wat betekent dat je hem op diverse manieren kan inzetten. Pedrali maakt eigentijds industrieel desigmeubilair sinds 1963 en staat bekend om het gebruik van degelijk materiaal en praktische designs. Als het gaat om duurzaamheid doet Pedrali het goed, men kijkt tijdens het productieproces waar er verbeterd kan worden en naar de inkoop van duurzaam materiaal.

De BODA serie van Adexpo komt van de leverancier Tenzo. BODA staat bij Tenzo ook wel bekend als serie FLOW en bestaat uit zittafels en statafels in diverse maten. Tenzo is een Zweeds merk en van originele gespecialiseerd in houten meubelen. Intussen heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld en zijn zij internationaal bekend met trendy design meubilair.

Wil je een congres of meeting organiseren met honderden directiestoelen, bureaustoelen, conferentiestoelen of barkrukken? Wij leveren het in Messe Essen. Een stoel kan niet zonder een tafel. Oneindige combinaties waar we je in kunnen adviseren. De LOTUS serie bijvoorbeeld. Hiervan heeft Adexpo de Barkruk, fauteuil en stoel in haar gamma opgenomen in de kleuren zwart, cognac en grijs. Een serie die gemakkelijk combineert met diverse stijlen en thema’s binnen de stand en eenvoudig met loungemeubilair gecombineerd kan worden. Een degelijke serie met een luxe uitstraling. Adexpo verhuurd haar meubilair graag op beurzen in Messe Essen. De prettige samenwerking,  goede communicatie, de korte lijnen en duidelijke afspraken  maken het een aangenaam werkproces. Een ideale beurslocatie omdat er korte reistijden zijn vanuit Nederland en de vestiging van Adexpo Roosendaal en Neuss DE.

Laat je inspireren op onze website of neem contact met ons op. Wij kunnen je adviseren met het inrichten van je beursstand in Messe Essen. Natuurlijk staan we ook klaar om geheel vrijblijvend een offerte te maken. Benieuwd naar andere locaties waar wij regelmatig verhuurmeubilair leveren in Duitsland? Bekijk hier enkele andere beurslocaties in Duitsland! Mis je een locatie? Geen zorgen! Niet alle locaties hebben wij beschreven op onze website. Neem contact met ons op via info@adexpo.nl of 0165 57 39 39 om een offerte op maat te ontvangen.