Kortrijk Expo

Terug naar overzicht

Wist je dat er in 1411 ook al ‘Hallen’ waren in Kortrijk? Die heette de Lakenhalle en bevond zich op de Grote Markt. De oude Lakenhallen hadden in de Middeleeuwen een commerciële functie.
Toen deze Lakenhalle te klein werd, bouwde men op het huidige Schouwburgplein de Grote Hallen.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de zomer van 1944, werden de Grote Hallen gebombardeerd.
In 1948 besloot de gemeenteraad het historisch gebouw volledig  te slopen en niet te restaureren. Daardoor was er nu geen plaats meer voor exposities.

In 1966 startte Stad Kortrijk met de bouw van een nieuw tentoonstellingscomplex in Kortrijk-Zuid aan de toekomstige afrit van de geplande autosnelweg, de huidige E17. In april 1967 werd hal 1 geopend door toenmalig premier Paul Van den Boeynants.
Het stadsbestuur wist dat dit beurzencomplex de kerntaken van de stad oversteeg en daarom werd er gezocht naar private partners.  Een coöperatieve vennootschap met inbreng van de werkgevers en de vakbonden bleek de beste oplossing; De stad zelf bleef eigenaar van de grond en de gebouwen maar participeerde niet in de vennootschap.
Het nieuwe complex beschikte over een hal, drie vergaderzalen, een café, een restaurant en een feestzaal.
De steile internationale opgang begon pas goed op het moment dat de ploeg van Yvon Vanden Abeele ook proactief in het bedrijfsleven op zoek ging naar mogelijke organisatoren van vak- en andere beurzen.
Dus het meervoud in de naam werd al vlug terecht: In 1974 werd hal 2 gebouwd als oppervlakteversterking van de bestaande hal  die 7 jaar eerder was gebouwd.
Origineel was hal 4 een donkere en lage ruimte die in 2005 werd vervangen door een nieuwe met dubbele oppervlakte: 8.000 m² en daarmee meteen de grootste hal van de bestaande expohallen.
De hal 4 werd verbonden met de andere bestaande hallen door de aanzet van wat een centrale as tussen de hallen zou worden: de Rambla. Deze Rambla is een concept van Christian Kieckens.
Op 1 september 2007 werd Gruzenberg gedoopt tot Kortrijk Expo Meeting Center. Zo ontstond er een logica en link tussen Kortrijk Expo en Kortrijk Expo Meeting Center.
In 2009 werd het Masterplan uitgevoerd. Dit plan was noodzakelijk om het beurzencomplex uit te breiden voor grote beurzen zoals Busworld, Interieur of MatExpo.
Kortrijk Expo bestaat uit een (h)echt team van gepassioneerde expozanen die deel uitmaken van één van de drie business units van Kortrijk Expo:
Kortrijk Expo Services staat in voor het verhuren van de hallen en bijkomende dienstverlening.  De medewerkers in deze unit zetten klant- en servicegerichtheid op de eerste plaats en werken continue aan de optimalisering van onze infrastructuur.
Kortrijk Expo Organizations organiseren op jaarbasis een 23-tal vak- en publieksbeurzen zowel in Kortrijk Expo als op internationale locaties!
Zij streven permanent naar de creatie en behoud van unieke beursconcepten.
Kortrijk Expo Meeting Center staat in voor de lekkerste (expo)catering in België en bieden hun klanten unieke seminariefaciliteiten.

Bekijk de Adexpo beursagenda voor alle beurzen in Kortrijk Expo waar wij gegarandeerd leveren.

Staat jouw event er niet bij? Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

Heb je meubilair nodig voor je beursstand, congres of evenement in Kortrijk Expo? Wil je fauteuils en banken met salontafels huren voor bijvoorbeeld de Tavola, Velofollies, MateExpo, Interpom of Technimat? Dan zit je goed bij Adexpo. Wij regelen je meubilair in Kortrijk Expo. Dat wil zeggen, we leveren het op de stand, pakken het meubilair uit en nemen de emballage mee. Van balie tot aan vitrine, als het met meubilair te maken heeft kunnen we het leveren. Mocht je gebruik willen maken van designmeubilair zoals bijvoorbeeld van het Italiaanse merk Kartell, dan biedt Adexpo een enorme keuze. Bij Adexpo kun je veel meubelstukken huren die ontworpen zijn door Philippe Starck voor Kartell. Denk aan de BUBBLE CLUB (banken en fauteuils die tevens buiten gebruikt kunnen worden), ERO/S stoelen (in transparante kleuren) en de GHOST kruk en stoel (geheel transparant uitgevoerd). Naast zitmeubilair kun je ook bij Adexpo andere inrichtingszaken huren, zoals lampen, bijzettafeltjes, vazen en vrolijk gekleurde afvalbakjes. Allemaal masterpieces die je op je stand kunt hebben.

Laat je inspireren op onze website of neem contact met ons op. Wij kunnen je adviseren met het inrichten van je beursstand in Kortrijk Expo. Natuurlijk staan we ook klaar om geheel vrijblijvend een offerte te maken.
Benieuwd naar andere locaties waar wij regelmatig verhuurmeubilair leveren in België? Bekijk hier enkele andere beurslocaties in België! Mis je een locatie? Geen zorgen! Niet alle locaties hebben wij beschreven op onze website. Neem contact met ons op via info@adexpo.nl of 0165 57 39 39 om een offerte op maat te ontvangen.