Flanders Expo

Terug naar overzicht

Flanders Expo bevat acht hallen. De centrale hal, Hal 1 is de grootste, en biedt een oppervlakte van 19.152 m². Links van deze centrale hal liggen Hal 2, 4 en 6, rechts 3, 5 en 7. Deze identieke hallen bieden alle 4032 m² oppervlakte. Later werd Hal 8 toegevoegd, dit is een vierkante hal met een oppervlakte van 10.735 m² en een hoogte van 18 meter. Deze hoogte en speciale ingrepen om de akoestiek te verbeteren maken deze hal geschikt voor mega-producties en muzikale evenementen. In het voorgebouw bevinden zich ruimtes voor seminars, congressen en recepties. Op de eerste verdieping bevindt zich daar een grote zaal van 850 m², het Forum.

Het initiatief voor de bouw van Flanders Expo kwam na twee succesvolle edities van Flanders Technology International in 1983 en 1985, waarbij duidelijk werd dat Gent behoefte had aan een modern beurscomplex. In 1985 werd de NV Flanders Expo opgericht. Het kapitaal werd geleverd door zowel de overheid (een derde) als de industrie (twee derde). Het tentoonstellingscomplex werd opgetrokken op de terreinen van het pas gesloten vliegveld Sint-Denijs-Westrem. In mei 1987 werden met de derde editie van Flanders Technology de expositiehallen officieel geopend.
Bij de oprichting bedroegen de initiële investering en schuldenlast respectievelijk ruim 27,268 en 10,410 miljoen euro. Ondanks deze zware financiële lasten en de hoge afschrijvingen is Flanders Expo erin geslaagd om tot een rendabel beurscomplex uit te groeien.
Het was Marc Mortier die vanaf de oprichting in 1986 als directeur-generaal/gedelegeerd bestuurder aan de leiding stond van de Gentse beurshallen. Na een woelige periode van interim-management, werd John Buyckx in 2003 benoemd tot gedelegeerd bestuurder. Sinds februari 2009 is John Buyckx geen gedelegeerd bestuurder meer van Flanders Expo; dit na een verschil in visie ten opzichte van de eigenaar, Artexis. Dirk Van Roy (ex-Roularta Media Group) heeft de taak van Buyckx bij Flanders Expo overgenomen. Begin januari 2021 werd Van Roy door Artexis aangetrokken om Artexis Belgium te leiden.

Bekijk de Adexpo beursagenda voor alle beurzen in Flanders Expo waar wij gegarandeerd leveren.

Staat jouw event er niet bij? Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

Heb je meubilair nodig voor je beursstand, congres of evenement in Flanders Expo? Wil je barkrukken of juist lage tafels voor een lounge huren op bijvoorbeeld de Tavola, Velofollies, Matexpo, Interpom of Technimat? Dan zit je goed bij Adexpo. Wij regelen je meubilair in Flanders Expo. Dat wil zeggen, we leveren het op de stand, pakken het meubilair uit en nemen de emballage mee. Van congresstoel tot aan lockerkast, Adexpo kan een hele range aan meubilair leveren. Van het Spaanse merk Enea, biedt Adexpo een enorme keuze in een kleurrijke serie in taboeretten, baliekrukken en barkrukken. Deze zijn van de designer Josep Llusca. Ook van het Italiaanse merk Arrmet kun je bij Adexpo series huren in diverse kleuren op Flanders Expo. Hierin bieden we comfortabele stoelen, barkrukken en verstelbare barkrukken in 8 kleuren, alles met elkaar te combineren.

Laat je inspireren op onze website of neem contact met ons op. Wij kunnen je adviseren met het inrichten van je beursstand in Flanders Expo. Natuurlijk staan we ook klaar om geheel vrijblijvend een offerte te maken.
Benieuwd naar andere locaties waar wij regelmatig verhuurmeubilair leveren in België? Bekijk hier enkele andere beurslocaties in België! Mis je een locatie? Geen zorgen! Niet alle locaties hebben wij beschreven op onze website. Neem contact met ons op via info@adexpo.nl of 0165 57 39 39 om een offerte op maat te ontvangen.