Busworld is een internationale professionele beurs en organiseert twee jaarlijks evenementen voor de autobus- en touringcarbranche. Busworld laat fabrikanten, leveranciers, touringcarbedrijven en chauffeurs bij elkaar komen. Hier ontmoet je mensen uit de branche, je kan er zaken doen en eindeloos overleggen. Busworld brengt zijn wereldwijde knowhow en netwerk naar lokale plaatsen in Europa, India, Rusland, zuidoost- Azië, Centraal Azië, Noord- Amerika en Turkije.
Tijdens deze beurs tonen bus- en autocarfabrikanten hun nieuwe of vernieuwde modellen en tonen ook hun toeleveranciers hun nieuwste ontwikkelingen. De beurs wordt georganiseerd door de Vlaamse beroepsfederatie B.A.A.V. (Beroepsvereniging van Autocar- en Autobusondernemers van (West-)Vlaanderen).

In 1971 begon men in Kortrijk, België met de eerste Busworldbeurs. Hierbij wilden busfabrikanten potentiële klanten informatie bieden over hun bussen en wat hun bussen te bieden hebben voor die klanten. Bedrijven die actief zijn in het busvervoer konden naar die beurs toekomen voor informatie en om eventuele bestellingen te plaatsen. Met dit concept werd Busworld de eerste en de grootste beurs waarin men kan handelen in bussen. Vanaf 2001 werd een internationalisering ingezet. In 2017 ging de beurs voor het laatst door in Kortrijk. Voor de editie van 2019 werd een contract getekend met Brussels Expo. De beurs is opgedeeld in drie sectoren: touringcar- en autobusbouwers, accessoires, openbaar vervoer en toerisme. Ook milieukwesties staan op de agenda. In de loop van de tentoonstelling worden verschillende conferenties gehouden over onderwerpen die van belang zijn voor autobus- en touringcarfabrikanten en –exploitanten. Op de zesdaagse beurs staan 376 exposanten uit 36 landen en het wordt bezocht door iets meer dan 37.000 bezoekers uit 118 verschillende landen.

Bekijk de Adexpo beursagenda voor alle beurzen waar wij gegarandeerd leveren.

Staat jouw event er niet bij? Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

Adexpo levert al jaren op Busworld. Gezien de goede ligging van Brussel is Adexpo in staat snel te leveren. Er gaat elke keer weer prachtig meubilair naar Busworld. Om je een idee te geven; de vorige editie is er gebruik gemaakt van de Faro barkrukken in het grijs en het oranje. Dit in combinatie met de Faro stoelen in het grijs en in het oranje. Zonder tafel kun je niet zitten, daarom hebben ze gebruikt van de stijlvolle Pub zittafel.  Met het veelzijdig gekleurd meubilair van Adexpo en de vele sferen die je kunt creëren, kun je altijd je eigen huisstijl ontwerpen.
Meer Weten? Vraag hier vrijblijvend je offerte aan, neem direct telefonisch contact met ons op 0165-573939 of mail je aanvraag naar info@adexpo.nl